Rusia și Ucraina (21-25)

21. Trupele ucrainene au recucerit în septembrie peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu de la trupele ruse, în timpul unei contraofensive în nord-estul ţării.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/zelenski-armata-ucraineana-a-eliberat-2-000-de-kilometri-de-teritoriu-armata-rusa-ne-arata-ce-are-mai-bun-spatele-2078903

22. „Războiul Rusiei cu Ucraina e un exemplu de antipolitică, de negativism pur, bazat pe un sentiment de pierdere personală, compensație deopotrivă pentru complexul de inferioritate pe care-l are elita față de Occident și pentru pierderea resimțită de populație la nivelul condițiilor de trai.” (p. 348)

Serghei Medvedev, Întoarcerea Leviatanului rus. Cultura violenței și obsesia imperialismului, Editura Corint, 2022, 400 p.

23. Ștefan Vlaston: „Războiul Rusia-Ucraina va avea un câştig sigur. Toate ţările vor înţelege că în epoca globalizării nu te poţi opune de una singură întregii lumi. Nu mai suntem acum 70 sau 100 de ani. Toate ţările depind unele de altele prin relaţii comerciale, economice, financiare.”

http://adevarul.ro/blogurile-adevarul/ce-n-a-reusit-sa-inteleaga-putin-nicio-tara-nu-se-2204057.html

24. Invazia rusească a provocat Ucrainei pagube directe în valoare de peste 97 de miliarde de dolari până la 1 iunie, dar costul reconstrucţiei ţării ar putea să se ridice la aproape 350 de miliarde de dolari, arată un raport publicat vineri de Banca Mondială, Guvernul ucrainean şi Comisia Europeană, transmite Reuters.

http://ziare.com/razboi-ucraina/ucraina-pierderi-razboi-rusia-1760595

25. „Rusia nu a recunoscut niciodată violența din propria sa istorie, ea fiind scrisă în codul său genetic. Cehoslovacia, Afganistan, Cecenia, toate au dus la războiul din Ucraina.”

http://ziare.com/putin-razboi/un-istroric-rus-a-descifrat-mecanismul-autodistrugerii-lui-putin-fetisul-lui-putin-este-ucraina-el-mutand-un-colos-din-loc-1760250

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s