Rusia și Ucraina (16-20)

16. Alexandru Lăzescu: „Diferențele fundamentale de abordare care separă puterile occidentale în privința viziunii privind felul în care ar trebui să se încheie războiul din Ucraina nu fac decât să adâncească faliile din trecut, în ciuda crizei ucrainene. După cum scrie The Economist, există două mari tabere. Una este „tabăra păcii”, în cadrul căreia regăsim țări ca Germania, Franța sau Italia, care dorește o încetare cât mai rapidă a conflictului și demararea unor negocieri cu Rusia. Cealaltă, „tabăra justițiară” care dorește ca Rusia să plătească scump pentru agresiune. Numai că o astfel de descriere, în principiu factual corectă, nu explicitează motivațiile și agenda geopolitică diferită ale celor două tabere: America și Marea Britanie, pe de o parte, Franța și Germania, pe de alta”

http://revista22.ro/opinii/alexandru-lazescu/razboiul-din-ucraina-divide-occidentul-taberele

17. Emmanuel Macron: „Astăzi, este clar pentru toată lumea că pe teritoriul ucrainean este în joc securitatea întregului continent european.”

http://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/moment-esential-pentru-razboi-ce-inseamna-pentru-zelenski-victoria-asupra-lui-putin

18. „Putin, un produs al celui mai sumbru serviciu secret al ţării, nu a reuşit să-şi depăşească originea și să înceteze să se mai poarte ca un locotenet-colonel din KGB-ul sovietic. El se mai ocupă și acum cu „aranjarea” concetăţenilor săi dornici de libertate. Încă mai continuă să le sufoce libertăţile, aşa cum a făcut-o și înainte în cariera sa.” (p. 7)

Anna Politkovskaia, Rusia lui Putin, Meteor Press 2022, 2014 (2004 – lb. engleză)

19. Thoms Silja: „Obiectivele Acordului de la Minsk au fost ratate.”

http://www.dw.com/ro/ce-con%C8%9Bine-acordul-de-la-minsk/a-62145009

20. Marea Britanie îl sancționează pe Patriarhul Kirill. Măsurile, care includ interdicția de a intra în Marea Britanie și înghețarea activelor din Regatul Unit, o vizează și pe Maria Lvova-Belova, mediatoarea Kremlinului pentru drepturile copilului, pentru „adopția forțată și transferul de copii ucraineni”.

Marea Britanie îl sancționează pe Patriarhul Kirill

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s