Rusia și Ucraina (11-15)

11. „Se împlinesc 100 de zile de război, de la momentul 24 februarie, atunci când rușii au invadat cu brutalitate Ucraina. Sute de masacre și violuri, tortură și atacuri sălbatice asupra civililor au fost comise în toată această perioadă, susțin autoritățile de la Kiev și tot mai multe organizații pentru drepturile omului. Mai mulți lideri occidentali, cel mai important fiind chiar Joe Biden, au acuzat Rusia de genocid împotriva poporului ucrainean. Liderul NATO avertizează Occidentul să se pregătească de un război de uzură, pe termen lung, iar noua administrație instalată de Moscova începe să confiște proprietățile din Zaporojie, în sud-estul Ucraineni. În tot acest timp, lobby-iștii ruși au interzis în Parlamentul European.”

LIVE 100 de zile de război. Liderul NATO avertizează Occidentul să se pregătească de un război de uzură, pe termen lung/ Rușii confiscă proprietățile din Zaporojie, în sud-estul Ucraineni/ Lobby-iștii ruși au interzis în Parlamentul European

12. 1 iunie 2022 – Aproape 30.700 de soldați ruși uciși, 1.361 tancuri distruse, 902 aeronave doborâte.

http://newsweek.ro/actualitate/video-aproape-30700-de-soldati-rusi-ucisi-1361-tancuri-distruse-902-aeronave-doborate

13. Vasile Ernu: Un întreg popor nu este vinovat, dar este responsabil.

http://www.libertatea.ro/opinii/un-intreg-popor-nu-este-vinovat-dar-este-responsabil-4110610

14. Armand Goşu: Ucraina, alături de Marea Britanie și Polonia, va fi cel mai important aliat al SUA în Europa. România va fi tot mai izolată și destinată unor jocuri minore.

Interviu cu Armand Goșu: “Ucraina, alături de Marea Britanie și Polonia, va fi cel mai important aliat al SUA în Europa. România va fi tot mai izolată și destinată unor jocuri minore ”

15. „Rusia a încercat să ofere „străinilor” o imagine falsă despre ea însăşi. Aşa-zişii străini s-au plâns dintotdeauna de „minciuna rusească”. „Am fost păcăliţi” este însă o explicaţie prea simplă, ba chiar simplistă, a erorilor pe care le-au făcut.” (p. 9)

Alain Besancon, Sfânta Rusie, Editura Humanitas, 2022

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s