Mircea Morariu: Tragedie românească

„Ne-am certat unii cu alţii în privinţa felului în care se înţelege actul de justiţie. Guvernul plânge de mila puşcăriaşilor pe care îi vrea eliberaţi indiferent de consecinţe pentru ca astfel să îşi elibereze şi clienţii politici, nu de aceea a oamenilor din spitale, orfelinate ori aziluri. Nu fiindcă nu le poate asigura bolnavilor tratamentul de care le depinde supravieţuirea.

La adâncirea dezbinării dintre români au contribuit şi feluritele biserici. De la BOR la bisericile neoprotestante care au susţinut iresponsabil un costisitor Referendum pentru modificarea Constituţiei în vederea redefinirii conceptului de familie. Referendum instrumentalizat politic de coaliţia PSD-ALDE şi căruia, cu excepţia USR, nici un alt partid politic nu i-a denunţat inutilitatea. De teamă de a nu pierde cumva electorat.

Trist, sărac, singur, însingurat, confruntat cu dificultăţile traiului zilnic ce să mai spună el, votantul ? Se izolează, se comportă cam tot la fel cum o făcea înainte de 1989 ori, pur şi simplu, se gândeşte să îşi ia lumea în cap. O face nu doar din motive economice, nu numai pentru câţiva arginţi în plus,aşa cum pretindea în discursurile lui demente Nicolae Ceauşescu, ci şi din motive politice. Iarăşi. Ca înainte de Revoluţie. Tragedie românească. Tragedie cu repetiţie.”

http://www.contributors.ro/editorial/tragedie-romaneasca

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s