Mircea Morariu: Lache, Mache, Rache

„Un anume Felix Rache, mai degrabă clovn aflat într-o endemică criză de umor şi de inspiraţie decât jurnalist, un ins pe care îl mai vedeam din când în când fără nici o plăcere pe la Antena 3, a fost numit consilier de Stat la Cabinetul primului ministru al României. Sarcina principală a domnului Rache constând în pregătirea logistică a manifestărilor publice pe care le va organiza Guvernul României în anul Centenarului Marii Uniri.

Numirea unui astfel de piţifelnic într-un post de o asemenea importanţă spune multe despre nivelul intelectualului al premierului României, despre cât înţelege acesta şi cât respectă el istoria României. Patrihoţii pesedei care nu pierd nici o ocazie spre a face glume de autobază, aluzii de doi lei, atunci când pronunţă insinuant, ironic, „patriotic”, rrromâneşte, nume precum Klaus Werner Iohannis sau Dacian Julien Cioloş şi-au mai dat o dată măsura valorii şi a înţelegerii lor specifice.

Cum nu avem nici cel mai mic indiciu că ministrul cancan al Cullturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, intenţionează să îl schimbe pe insignifiantul secretar de Stat Videscu din fruntea Departamentului „Centenar”, se poate spune că chemarea în aparatul de lucru al premierului Tudose a omului cu deziluzia reprezintă un semn de consecvenţă în politica de cadre a guvernului. Şi a PSD.

Marele I. L. Caragiale a intrat, printre altele, nu doar în istoria literaturii române, ci şi în istoria României fiindcă i-a făcut celebri pe Lache şi Mache. Premierul pesedist Tudose îşi pregăteşte posteritatea dându-i un job în imediata-i apropiere lui Felix Rache.”

http://adevarul.ro/news/eveniment/lache-mache-rache-1_595b296d5ab6550cb8c6b793/index.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s