Oradea a intrat în Anul Reformei

La 6 săptămîni de la începerea anului jubiliar al Reformei în Germania, la Oradea a avut loc un eveniment cultural deosebit – lansarea Atlasului istoric al Reformei, într-un cadru elegant, deschis acum cîteva zile în Cetate, Saloanele de carte R&R.

Atlasul istoric al Reformei a apărut la Editura Casa Cărții din Oradea la un an după apariția la Oxford în 2015, iar la evenimentul din 12 decembrie au vorbit prof. univ. dr. dr. Corneliu Simuț (Universitatea Emanuel), prof. univ. dr. Marius Țepelea (Universitatea din Oradea), lect. univ. dr. Florin Tomoioagă (Universitatea Oradea), lect. univ. dr. Ciprian Simuț (Universitatea Emanuel).

Lansarea de carte a constituit pretextul unei discuții despre influența Reformei în Transilvania, fiecare vorbitor avînd ample contribuții, la care s-a adăugat, din public, și cea a lui Mihai Maci.

Printre cei 50 de participanți la evenimentul de luni seara s-au numărat orădeni, și nu numai, de diverse vîrste și din medii confesionale diferite, precum: Daniel Burtic, directorul Radio Vocea Evangheliei, Ștefan Iluțan, pastorul Bisericii Baptiste Providența, Daniel Tanc, pastorul Bisericii Baptiste Golgota, Teodor Bulzan, pastorul Bisericii Betania, Mirela DeLong, director editorial la Editura Logos din Cluj, Ionuţ-Mihai Popescu, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică.

Înregistrarea video a evenimentului a fost realizată de Darius Cornean.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s