Mircea Morariu: Ion Iliescu – ani de viaţă şi ani de activitate revoluţionară

„Iată că acum, în prejma sărbătoririi zilei sale de naştere, revoluţionarul de profesie, eternul comunist, neîmpăcatul bolşevic, stalinistul pentru eternitate, vorba lui Vladimir Tismăneanu, care este Ion Iliescu şi-a făcut singur cadoul de aniversare. Precum în „vremurile bune” când de la tribuna CPUN ori de la aceea a Administraţiei Prezidenţiale, în vizite neapărat de lucru prin ţară, la Constanţa ori la Satu Mare, vorbea prostii şi nimeni nu i-a cerut vreodată socoteală pentru tragicul adevăr ascuns din spatele unor gugumănii, Ion Iliescu i-a mai sfidat o dată pe români. Pe aceia dintre ei care cred că trebuie să ştim adevărul şi să cunoaştem vinovaţii pentru crime, fie din Revoluţie, din mineriade ori de la Târgu Mureş.

Ceea ce a spus joia trecută numitul Iliescu Ion ne-ar putea ajuta să lămurim şi enigma legată de numărul anilor săi în slujba idealurilor comuniste. Dar şi să ne îndemne să nu ne împăcăm cu necunoaşterea pe care şi-o doreşte atât octogenarul Ion Iliescu.”

http://adevarul.ro/news/eveniment/ion-iliescu-ani-viata-ani-activitate-revolutionara-1_56d21e695ab6550cb847d201/index.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s