Un comentariu pe contul Facebook al evenimentului „Gala Asistenţei Sociale Bihor”

http://www.facebook.com/events/426945910801271

1. Recompensati / recunoasteti DOAR „implicarea organizatiilor, institutiilor, scolilor, companiilor, oamenilor politici”, a OAMENILOR nu? Trebuie sa fie o institutie ca sa fie recompensata? Pai nu OMUL sfinteste… institutia?

2. Am impresia ca folositi conceptul de asistenta sociala DOAR in sens strict, profesional. Va dati seama ca e nevoie de implicare SOCIALA si la nivel de informatie, de spatii intermediare, de relationare?

3. Marsul pentru Viata Oradea a ajuns la a 4-a editie. Realizati importanta unui astfel de eveniment in domeniul… SOCIAL?

4. De Viorel Pasca ati auzit? DIN BIHOR! Unul dintre cei 100 de oameni care misca tara. Cum, a fost invitat la Bucuresti la Gala revistei Foreing Policy, dar nu e invitat la gala voastra… mondena? Nici pe Maica Tereza n-ati fi invitat-o, ca nu era… asistent social. Nici om politic!…

Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

5. Dar de fiul sau?

POZE: Mîncare pentru săraci – 12 martie 2015

UPDATE 25 martie 2015, 22.20

Alin Cristea: Cazurile pe care Asistenta Sociala din Romania NU le poate rezolva ajung la Viorel Pasca, in Bihor!

Sucursala Cnasr Bihor: stimate domnule Alin Cristea Gala Asistentei Sociale Bihor este un eveniment public-pentru intreaga comunitate bihoreana , asa cum se vede din statusul evenimentului. Sucursala Cnasr Bihor este initiatorul acestui eveniment aflat la a 2-a editie. Evenimentul a fost popularizat atat pe mediul virtual cat ci direct la toate institutiile sau organizatiile din social la care am avut acces, inclusiv mass media. Bineinteles informatii despre gala au ajuns la primarii, scoli, companii. daca cititi chiar si mesajul de mai jos cu categoriile veti vedea ca in primul rand oamenii sunt apreciati la fiecare categorie. Sucursala Cnasr doar a creat cadrul necesar si oricine a avut posibilitatea de a nominaliza sau a se auto-nominaliza atat la categoria persoane fizice cat si juridice. sucursala nu a facut nominalizari doar a centralizat informatiile sosite si a facilitat jurizarea de catre o echipa din mai multe institutii. Ideea acestei gale este ca in primul rand oamenii sa fie valorizati.

Cunoastem activitatea d-lui Viorel Pasca si a familiei sale. Si ne-am fii bucurat enorm sa fie printre nominalizati. oricare dintre colaboratorii sau partenerii sai ar fi putut face aceasta nominalizare. Merita aprecierea intregii comunitati desi stiu ca nu acesta este motivul pentru care face ceea ce face. Toate evenimentele mentionate de dvs. sunt intr-adevar cu impact major pt comunitate. Cum spuneam evenimentul este public si oricine este binevenit. Legat de datele de contact ale sucursalei solicitate de dvs pe alte canale va rugam sa ne trimiteti un mesaj pe bihor@cnasr.ro sau un mesaj privat si putem stabili o intalnire sau schimba numere de telefon astfel incat sa va putem oferii toate informatiile de care aveti nevoie atat legat de Gala cat si de alte aspecte ale Colegiului Asistentilor Sociali sau sucursalei Bihor. Doresc sa va reamintesc ca Colegiul Asistentilor Sociali este o structura profesionala a asistentilor sociali. Cu stima Andreea Pontos

Alin Cristea: Alo, Sucursale Cnasr Bihor, nu eu am nevoie de informatii. VOI aveti nevoie de informatii! Daca doar atit puteti face, sa-mi vorbiti in papagaliceasca voastra ONG-ista, cintati la alta masa. Nu ma intereseaza nimic din ce mi-ati scris, probabil ma considerati unul dintre cetatenii idioti ai acestei tari. Ei bine, nu sint. Ce-am ajuns, sa stau de vorba pe Facebook cu o… sucursala!

DE CE sa stabilim o intilnire, cind chestiunea e PUBLICA?

Nu e de importanta publica faptul ca voi v-ati fi bucurat ca Viorel Pasca sa fie printre nominalizati. De importanta publica ar fi ca la gala voastra de miine sa nu lipseasca Viorel Pasca, cel care nu de mult a fost la Bucuresti la Gala revistei Foreign Policy, nominalizat intre cei 100 de oameni care misca tara.

De ce sa-mi reamintiti ca Colegiul Asistentilor Sociali este o structura profesionala a asistentilor sociali? Evenimentul nu se numeste Gala Asistentilor Sociali, ci Gala Asistentei Sociale.

De ce sa aveti o rubrica pentru un politician, si sa nu aveti rubrica pentru un… cetatean?

Maica Tereza nu ar fi loc la gala voastra, nu-i asa? Ca nu era nici asistent social, nici politician.

Aeroportul din Tirana, capitala Albaniei, poarta numele Maica Tereza.

Maica Tereza e simbolul MONDIAL al asistentei sociale, nu al asistentilor sociali.

Claudia Torje: Buna seara domnule Alin Cristea, daca vorbim de sprijinirea persoanelor vulnerabile si de demnitate, in primul rand ar trebui sa ne respectam unii pe altii si sa avem o comunicare constructiva. Cred ca atacul la o structura care nu face decat sa promoveze activitatile adresate persoanelor vulnerabile nu ne ajuta nici pe noi si nici aceste persoane. Sigur ca daca Maica Tereza ne-ar fi onorat cu candidatura domniei sale, i-am fi dat un premiu pentru intrega activitate, pe care o consideram cu adevarat in spiritul filantropic propovaduit de Iisus. Toti cei care au dorit sa se nominalizeze si se incadrau in categoriile din regulament, au avut aceasta posibilitate.

Alin Cristea: Maica Tereza nu ar fi avut cum sa fie in atentia voastra, daca nu era nominalizata de unul dintre „colaboratorii sau partenerii sai”?

Vorbesc tot cu… sucursala?

Cei de la Bucuresti n-au fost in stare sa-mi dea azi un numar de telefon al… sucursalei Bihor.

Probabil niciunul dintre „colaboratorii sau partenerii” mei nu m-a propus pentru lista celor care sa primasca numarul de telefon al…

Alo, Claudia Terje, eu vorbesc alta limba decit pasareasca voastra!

Cei de la Bucuresti m-au luat cu: „…obiectivul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială este de a recompensa și de a pune în valoare asistenții sociali care au contribuit la rezolvarea problemelor sociale..”

Pai Viorel Pasca a rezolvat, de 9 ani, ceea ce Asistenta Sociala din Romania nu e in stare!

Mai aveti citeva ore pina la gala de miine! Invitati-l, nu ca sa-i oferiti ceva, ca de fapt EL are ce sa va ofere, ci sa-l prezentati publicului oradean (ignorant) – Iata-l pe cel care rezolva ceea ce Asistenta Sociala din Romania nu e in stare sa rezolve!

Iata-l pe bihoreanul nominalizat intre cei 100 de oameni care misca tara.

Bihorul are o astfel de VALOARE, nu e nevoie sa-l… valorizati voi. E nevoie doar ca sa cascati ochii la REALITATE! Si sa ne scutiti de vorbaria voastra neautentica si buna, oare?, pentru institutiile voastre, dar nu pentru cetatenii informati ai acestei tari.

Iar daca il invitati, si nu vine, eu asa as face in locul lui, daca va treziti asa tirziu, atunci macar cumparati revista Foreign Policy, 15 lei, si aratati-o publicului oradean (ignorant).

Doi maramureşeni în Topul 100 „Foreign Policy”

Iata ca maramuresenii din Top 100 Foreign Policy au fost remarcati, ceea ce nu stiu ca sa se fi intimplat acelasi lucru si cu bihoreanul Viorel Pasca.

Asa ca la ce folos amabilitatile inutile de tipul „ne-am fi bucurat ca Viorel Pasca sa fie intre nominalizati…” MIZA e mult mai mare decit momentele voastre emotionale…

Iata si clujenii, in Topul de acum un an:


7 clujeni de top care pun Romania pe harta excelentei

Ati vazut undeva un anunt despre bihoreanul Viorel Pasca nominalizat anul acesta?

Aveti ocazia ca miine seara sa amintiti de bihoreanul nominalizat intre cei 100 de oameni care misca tara si ca regretati ca nimeni nu l-a nominalizat si… judetean.

La Premiul de excelenta pentru 2007, la sectiunea „Acte de curaj si devotament in slujba comunitatii”, singurul nominalizat si castigator, primit cu cele mai multe aplauze, a fost tanarul Robert Laszlo Ardelean, care a salvat din apele Crisului doi copii.

Imi aduc aminte ca in perioada aceea am citit ca, parca, nu a primit nici un vot din partea cetatenilor oradeni. Asa era procedura, si cu voturi din partea oradenilor.

Tinarul cetatean n-ar fi intrat pe listele voastre, conform regulamentelor voastre, nu?

Nu era asistent social…

Nu era politician…

Ce fraier, sa-si riste viata pentru doi copii…

Cei doi copii vor ajunge oare la fel de imbecili ca cetatenii care nu s-au ostenit sa-l voteze pe salvatorul lor?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s